Pohjois-Suomen Sheltit ry.

Ei lainkaan ry, vaan pikemmin (R)ailakasta (Y)hdessäoloa. Ei tehdä tästä turhan virallista.

Oletko shetlanninlammaskoiran omistaja? Etsitkö shetlanninlammaskoiran kasvattajia Pohjois-Suomesta? Haluatko tietoa rodusta ja etenkin siitä, mitä "sheltin" kanssa voisi harrastaa? Tulit oikeaan paikkaan!

Pohjois-Suomen Sheltit ry on valtakunnallisen Shetlanninlammaskoirat ry:n alaosasto ja edustaa pohjoissuomalaisten shetlanninlammaskoirien, niiden omistajien sekä kasvattajien oikeuksia. 

Yhdistyksenä pyrimme järjestämään vuosittain mm.

  • opastusta rotuun ja harrastuksiin liittyen esim. koulutusten tai valmennusten merkeissä ja
  • jäsentapahtumia, esim. illanviettoja, yhteislenkkejä ja leikkimielisiä kilpailuja.
Joka vuosi palkitsemme lisäksi parhaat shetlanninlammaskoirat ja heidän kasvattajansa vuosikokouksessamme. 

Omistatko sheltin? Etkö ole vielä jäsen?

Jokaisen shetlanninlammaskoiran omistajan eli "sheltti-ihmisen" tulisi olla mukana yhdistyksessä. Kun liityt Shetlanninlammaskoirat ry:hyn, olet automaattisesta myös Pohjois-Suomen Sheltit ry:n paikallisjäsen. 

Tulemalla mukaan toimintaan, pääset tapaamaan helposti muita shelttien omistajia ja kasvattajia. Lisäksi saat tietoa shetlanninlammaskoirasta rotuna Sheltit-jäsenlehtemme kautta neljä kertaa vuodessa. 

>> Mitä enää aikailet! Tule mukaan! 

Shetlanninlammaskoiran asialla

Miksi sheltti eli shetlanninlammaskoira? Valitsimme sheltin, koska shetlanninlammaskoira on mielestämme monipuolinen rotu. Sheltti toimii niin aktiivisena harrastuskaverina kuin varsin moneen tarpeeseen sopeutuvana kotikoirana. 

Sheltti on monipuolisuuden mestari

Shetlanninlammaskoira eli sheltti on rotusi, kun haluat kaverin, joka on aina valmis seikkailuun. Sheltti on monipuolisuuden mestari ja erinomainen harrastuskoira, joka valloittaa sydämesi ja täyttää takuulla päiväsi toiminnalla. Ei ole väliä, oletko innokas vaeltaja, agilityn harrastaja tai tottelevaisuuskokeiden ystävä, sheltti on aina pelissä mukana. Tämän ketterän ja älykkään rodun kanssa et koskaan kyllästy, sillä se oppii nopeasti ja nauttii uusien taitojen omaksumisesta. Sen sopeutuvaisuus ja innokkuus tekevät siitä ihanteellisen kumppanin monenlaiseen toimintaan. Sheltti näyttää, miten paljon iloa aktiivinen elämäntapa voi tuoda elämääsi.

Sheltti tuo lämpöä ja rakkautta kotiisi

Vaikka sheltti voi kuulostaa aktiiviselta ja aina menossa olevalta rodulta, se on myös erinomainen kotikoira, joka tuo lämpöä ja iloa jokaiseen kotiin. Sheltin helppo ja mukautuva luonne sekä sen sopiva koko tekevät siitä täydellisen seuralaisen kaikenlaisiin koteihin, aina kaupungista maaseudulle. Jos etsit koiraa, joka sopeutuu sujuvasti perheesi rytmiin ja tarjoaa uskollista seuraa vuosiksi, sheltti on oikea valinta. Se on ystävällinen ja rakastava luonteeltaan. Kuvittele ilo, kun toivotat tämän lempeän ja lojaalin ystävän tervetulleeksi kotiisi.

Tule siis mukaan toimintaan ja opi lisää!

Tiesitkö, että shelttilenkin aika on viikottain?

Jos huutelet somessa, että etsit kaveria sheltillesi, älä huutele enää. Sheltit lenkkeilevät yhdessä joka sunnuntai klo 12.00. Paikkana toimii Hiirosen Haukkukeidas (Urheilupuistontie, 90250 Oulu). Lenkki kestää noin tunnin. 

Kesäisin (1.6. - 31.8.) lenkkeily tapahtuu arki-iltana eli keskiviikkoisin klo 18.00.

Tule rohkeasti shelttisi kanssa lenkille mukaan!

Ajankohtaista

Tässä ilmoitamme ajankohtaisista tapahtumista, kilpailuista ja muista shetlanninlammaskoiraa koskevista aiheista.

Pohjois-Suomen Sheltit ry järjesti jäsenistölleen jäsenkyselyn alkuvuodesta 2024. Vastausaikaa oli 30.4.2024 asti. Jäsenkyselyyn saapui 23 vastausta. Ohessa koosteena kyselyn vastaukset ja mitä Pohjois-Suomen Sheltit ry on suunnitellut tulevalle vuodelle, jotta jäsenistön toiveita kunnioitetaan.

Pohjois-Suomen Sheltit ry:n hallitus 2024

Pohjois-Suomen Sheltit ry:n hallitus valitaan vuosikokouksessa vuosittain. Voit ottaa hallituslaisiin aina yhteyttä!

Puheenjohtaja Henna Eklund | 📞 /  | IG: @elentarionshelties

Varapuheenjohtaja Senja Ylinen 

Sihteeri Maikki Kuivala | IG: @amorjade_kennel

Rahastonhoitajat
Anne Rautio, Tyrskyluodon kennel
Veera Hiljanen 

Tiedottaja Sara Törmänen | IG: @brunochicoshelties 

Hallituksen jäsen Vilma Riekki | IG: @reijokoira

Hallituksen jäsen Päivi Lilleberg | IG: @kiitajansheltit

Varajäsenet:

Janette Riekki

Petri Eklund

Anne Rautio

Liity Pohjois-Suomen Sheltit ry:n jäseneksi ja tutustu, kuinka sheltti voi rikastuttaa elämääsi monin eri tavoin. Tule ja tutustu shelttien ihmeellisen maailman yhdessä muiden shelttiharrastajien kanssa.

Jos haluat kysyä / ehdottaa jotain, laita sähköpostia tulemaan: 
pssheltit@gmail.com. Olemme aina avoimia erilaisille uusille tekemisille!

Jos olet epävarma, aloita seuraamalla meitä somessa!
FB: @pohjoissuomensheltit ja IG: @pssheltit
Löydät meidät myös #pssheltit-tagilla!