Ajankohtaista

Ajankohtaista 2022


Pikkujoulut 20.11.2022

Pohjois-Suomen Sheltit järjestää pikkujoulut Oulun Koirametsässä sunnuntaina 20. marraskuuta. Tarjolla on lämmintä juotavaa ja pientä jouluista purtavaa. Halutessasi voit ottaa omat makkarat mukaan, alueelta löytyy nuotiopaikka ja polttopuita.

Aika: Sunnuntaina 20.11. klo 11-14.
Paikka: Oulun Koirametsässä (Metsä 2. Topinperäntie 101, 90820 Kello)

Koirametsässä sheltit voivat juosta vapaana turvallisesti. Koirametsän aitaus on neljän hehtaarin kokoinen ja se on kokonaisuudessaan aidattu 2m korkealla metalliverkkoaidalla. Alueelta löytyy laavu, jonka yhteydessä on tulipaikka ja puucee. Aitauksessa on myös useampi jätepiste.

Koirametsän läheisyydessä on parkkipaikka, johon mahtuu noin 30 autoa, autotien varteen pysäköinti on kielletty. Koirametsän alueelle kuljetaan ja sieltä poistutaan turvaeteisen kautta. Oikein käytettynä turvaeteinen varmistaa, ettei kytkemättömät koirat pääse karkaamaan. Lue lisää koirametsän nettisivuilta.

Mukaan lämmintä vaatetta ja iloista jouluista mieltä.

Tervetuloa!


Näyttelytreenit Oulun Kaukovainiolla 30.-31.8.

Tervetuloa Pohjois-Suomen Sheltit ry järjestämiin näyttelytreeneihin!

Näyttelytreenit järjestetään sopivasti ennen Oulun kaikkien rotujen näyttelyä 30.8.-31.8.22 klo 18-20 Ylimaan Kentällä Oulun Kaukovainiolla! 

Näyttelytreenit pidetään kahtena päivänä: tiistaina 30.8. klo 18-20 treenataan uroskoirien kesken ja keskiviikkona 31.8. klo 18-20 narttukoirien kesken. 


 Treenit vetää ulkomuototuomari Jari Laakso.

Treeneihin mahtuu 15 ensimmäistä koiraa per päivä (jäsenet etusijalla). Treeniaika on kaksi tuntia. Harjoittelemme Match Show tyyppisesti, mutta koiria ei palkita. Koirat saavat siis numeron ja ovat numerojärjestyksessä tuomarin "arvioitavana". Yksi henkilö voi ilmoittaa maximissaan kaksi omaa koiraansa per päivä.

Treenit maksavat Shetlanninlammaskoirat ry jäsenille 10 euroa ja ei-jäsenille 15 euroa. Jäsenet ilmoittautumisissa etusijalla. Treenit maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Pohjois-Suomen Sheltit ry tilille. Ilmoittautuminen on sitova.

Ota mukaan näyttelyhihna, nameja sekä iloista yhdessä tekemisen mieltä ja tule harjoittelemaan näyttelytaitoja yhdessä koirasi kanssa. 


Ilmoittaudu mukaan >>TÄSTÄ<<  

Paimennus 20.8.-21.8. Tervolassa Kätkänpaimenella **TÄYNNÄ**

Pohjois-Suomen Sheltit ry järjestää paimennusta Tervolassa Kätkänpaimenella 20.8.-21.8. Mukaan mahtuu 6 koirakkoa/pv. Kouluttajana toimii Marjo Mattila. 

Aika: lauantai 20.8. ja sunnuntai 21.8. klo 9.30 alkaen

Paikka: Reutuaapa 89, 95355 Tervola

Hinta: 50€/ koirakko

Ilmottautuminen: HOX PAIMENNUKSEN PAIKAT OVAT TÄYNNÄ, emme ota enää ilmoittautumisia vastaan!

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Mikäli olet estynyt saapumaan paikalle, hankithan itse korvaavan koirakon tilallesi. Maksusta palautetaan 20€, mikäli poissaolon syynä on muu kuin sairastuminen. Sairastumistapauksissa maksu palautetaan kokonaisuudessaan (50€).  

Match Show 21.5.2022 Talvikankaalla

Pohjois-Suomen Sheltit ry järjestää Match Shown toukokuun lopulla Oulun Talvikankaalla. Tapahtumassa arvostellaan isot ja pienet koirat, lisäksi shelteille on oma kehä. Aikuiset ja pennut (alle 12 kk) arvostellaan erikseen kussakin ryhmässä.

Päivämäärä: la 21.5.2022
Kellonaika: Tapahtuma alkaa klo 11. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa
Paikka: Talvikankaan liikekeskuksen piha, Tuiskutie 3 90630 Oulu

Tuomarit: Ella Saarenpää, kennel Whirling's (sheltit), Eveliina Lassila (pienet) ja Jukka Lääkkölä, kennel Jukkeijan (isot). *

Maksu: 8€/koira. Maksu suoritetaan ennakkoon, ja maksun arkistointitunnus tulee olla ilmoitettuna ilmoittautumislomakkeessa.

Ilmoittautuminen: Tapahtumaan on vain ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautuminen pe 20.5. klo 18 mennessä >>tämän lomakkeen kautta<<. Lomakkeella voi ilmoittaa yhden koiran kerrallaan. Ilmoittautuminen on sitova.

Muistathan myös ottaa sekä itsellesi että koirallesi vettä mukaan. Tapahtumassa ei ole kanttiinia. Wc mahdollisuus maksua vastaan ( 1€ ) ravintola Zarassa. 

Huomioithan, että liikekeskuksella on myös muita asiakkaita tapahtumapäivänä. Autoille lisäparkkipaikkoja on Talvikankaan koulun pihalla. 

Mätsärissä nähdään!

Tapahtumaa sponsoroivat:

Eläinlääkäriasema Sun

Dogstop Oulu

Ravintola Zara


*pidätämme oikeudet muutoksiin 

Vappurieha Oulun koirametsässä 30.4.

Pohjois-Suomen Sheltit järjestää vappuriehan Oulun Koirametsässä lauantaina 30. huhtikuuta. Halutessasi voit ottaa omat makkarat mukaan, alueelta löytyy nuotiopaikka ja polttopuita.

Klo 11-12 on varattu shelttipennuille, alle 6kk

klo 12-14 on avoin kaikenikäisille shelteille

Osallistumismaksu on 1€/koirakko, maksun voi suorittaa käteisellä paikanpäällä.

Aikuisten koirien tulee olla Kennelliiton sääntöjen mukaan rokotettuja ja asianmukaisesti madotettuja. Sairaita koiria tai juoksussa olevia narttuja ei saa tuoda alueelle. Pennut ovat tervetulleita, kunhan omistaja käyttää harkintaa ja tiedostaa mahdolliset riskit. (Oulun koirametsä). Tehdään yhdessä vappuriehasta turvallinen tapahtuma kaikille!

Aika: Lauantaina 30.4. klo 11-12 shelttipennut alle 6kk ja klo 12-14 avoin kaikenikäisille shelteille
Paikka: Oulun Koirametsässä (Lintumaansuontie 411, 90820 Kello)

Koirametsässä sheltit voivat juosta vapaana turvallisesti. Koirametsän aitaus on neljän hehtaarin kokoinen ja se on kokonaisuudessaan aidattu 2m korkealla metalliverkkoaidalla. Alueelta löytyy laavu, jonka yhteydessä on tulipaikka ja puucee. Aitauksessa on myös useampi jätepiste.

Parkkipaikkoja löytyy kaksi. Koirametsän aitauksen portin edessä on tilaa noin 8 autolle. Toinen, isompi parkkipaikka sijaitsee Lintumaansuontien toisella puolella. Koirametsän alueelle kuljetaan ja sieltä poistutaan turvaeteisen kautta. Oikein käytettynä turvaeteinen varmistaa, ettei kytkemättömät koirat pääse karkaamaan. Lue lisää koirametsän nettisivuilta.

Mukaan säänmukainen vaatetus, iloista mieltä ja halutessasi retkieväät.

Tervetuloa!

Paimennuspäivä Oulunsalossa 14.5.

Pohjois-Suomen Sheltit järjestää 14.5. paimennuspäivän Oulunsalossa. Mukaan mahtuu 8 koirakkoa. Mukaan voi ilmoittautua myös kuunteluoppilaaksi ilman koiraa. 

Päivä aloitetaan teoriaosuudella lampaiden käyttäytymisestä, koiran eettisestä käytöstä paimennuksessa ja paimennuksen teoriasta. Sen jälkeen kouluttaja esittelee koulutetun bordercollien käyttöä työtehtävissä. Ohjaajat tutustuvat lampaiden käsittelyyn aluksi ilman koiraa. Jokainen koira pääsee päivän aikana kahdesti lampaille. Kun kaikki koirat ovat käyneet kerran lampailla, pidetään ruokatauko omin eväin (vaihtoehtona myös Varjakan grilli). Tauon jälkeen kaikki koirat käyvät toisen kerran lampailla. Treenit tehdään aina koiran jaksamisen mukaan ja lampaiden ehdoilla niiden hyvinvointia kunnioittaen.

Kouluttajana toimii Jani Hurme: "Olen tutustunut paimennukseen ensimmäisen kerran vuonna 2012. Aluksi kävin muualla kouluttautumassa, mutta omia lampaita minulla on ollut nyt neljän vuoden ajan. Tänä vuonna sijoituin Suomen Paimenkoirayhdistyksen SM-kisoissa viidenneksi ja saimme myös karsintojen kautta paikan Suomen maajoukkueeseen. Minulla on tällä hetkellä kolme bordercollieta paimennustreenissä. Olen työskennellyt monilla eri tiloilla koirieni kanssa laajentaakseni osaamistani. Paimennuspäiviä olen pitänyt useille eri roduille. Olen myös toiminut useita vuosia kouluttajana yhdistyspuolella eri lajeissa."

Aika: la 14.5. klo 10

Paikka: Kelanmutka 32, 90470 Varjakka

Hinta: 67 €/koira.
45€/kuunteluoppilas. Maksu yhdistyksen tilille ilmoittautumisen yhteydessä, maksuohjeet ilmoittautumislomakkeessa.

Ilmoittautumiset: ilmoittaudu mukaan la 7.5. mennessä >> tällä lomakkeella <<. Etusijalla ovat Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsenet. Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli olet estynyt osallistumaan, voit myydä paikkasi jollekin toiselle.

Tervetuloa mukaan!


Hallitus tiedottaa 03/2022

Pohjois-Suomen Sheltit ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin lauantaina 19.2.2022 Köykkyrin majalla Kempeleessä. Kokoukseen osallistui paikan päällä 11 henkilöä.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, kuten edellisen vuoden tilinpäätös, talous- ja toimintasuunnitelma tulevalle kaudelle, sekä valittiin puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Erovuorossa olivat Santra Risto, Ella Saarenpää, Merja Mäntyniemi ja Sari Lumpo, sekä varajäsenet Henna Tapojärvi, Susanna Suomela ja Johanna Oinas.

Vuoden 2022 hallitus:

  • Susanna Suomela puheenjohtaja
  • Santra Risto 
  • Anne Rautio 
  • Jenna Illikainen 
  • Johanna Oinas 
  • Miia Väänänen
  • Anna-Katariina Tuominen

Varajäsenet:

  • Sara Hevosmaa 1. varajäsen
  • Sanna Pokka 2. varajäsen
  • Emma-Riikka Pääkkönen 3. varajäsen

Shetlanninlammaskoirat- Shetland Sheepdogs ry:n hallituksen varsinaiseksi jäseneksi ehdotettiin Santra Ristoa ja varajäseneksi Johanna Oinasta. Pääyhdistyksen hallituksen kokoonpano päättiin pääyhdistyksen vuosikokouksessa 19.3.2022 Tampereella. Shetlanninlammaskoirat -Shetland Sheepdogs ry:n hallituksen jäseneksi valittiin Santra Risto ja varajäseneksi Marjo Kuivala.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Seija Sipola ja Marjo Kuivala ja heille varahenkilöiksi Hanna Pääkkönen ja Sirkka Pyhtilä.

Hallituksen kokous 19.2.

Uusi hallitus kokousti ensimmäisen kerran 19.2, vuosikokouksen jälkeen. Kokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi Santra Risto, sihteeriksi Jenna Illikainen, rahastonhoitajaksi Anne Rautio ja tiedottajaksi Johanna Oinas.

Hallitus lähti suunnittelemaan tulevia tapahtumia. Tavoitteena on järjestää paimennusta ja koirametsä -treffit keväällä 2022 sekä Match Show toukokuussa. Tapahtumien toteutuessa niistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Pohjois-Suomen Sheltit ry:n vuosikokous

Pohjois-Suomen Sheltit ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 19. helmikuuta Köykkyrin hiihtokeskuksessa klo 12 alkaen. Äänioikeuden tarkastus klo 11.30-11.55. Kokoukseen ei ole mahdollista osallistua etänä.

Aika: 19.2.2022 klo 12.00
Paikka: Köykkyrin hiihtokeskus (Pyrinnöntie 5, 90540 Kempele)

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten edellisen vuoden tilinpäätös, talous- ja toimintasuunnitelma tulevalle kaudelle, sekä valitaan puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.

Sääntömuutosehdotus vuosikokoukselle 19.2.2022: Ehdotetaan vuosikokoukselle sääntömuutosta kokouskutsun ilmoittamistapaan ja etäosallistumismahdollisuutta. Muutosehdotus tummennetulla tekstillä.

11 § YHDISTYKSEN KOKOUKSET

Yhdistys kokoontuu vuosittain vuosikokoukseen helmikuun loppuun mennessä.

Yhdistys voi kokoontua ylimääräiseen kokoukseen, kun hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai kun vähintään 1/10 yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta vaatii, kummassakin tapauksessa hallituksen kutsusta ja vain kokouskutsussa mainittujen kutsusta tai vain kokouskutsussa mainittujen asioiden käsittelyä varten.

Yhdistyksen kokouksista ilmoitetaan jäsenille viimeistään 14 päivää ennen kokousta joko yhdistyksen kotisivuilla tai Shetlanninlammaskoirat - Shetland Sheepdogs ry:n julkaisussa. Kokouksesta voidaan lisäksi tiedottaa sähköpostilla.

Äänioikeuden tarkastus tapahtuu kutsussa ilmoitettuna aikana, jolloin äänestysliput jaetaan.

Kokouksissa on jokaisella läsnä olevalla 18 vuotta täyttäneellä jäsenellä yksi (1) ääni.

Etäosallistuminen kokouksiin on mahdollista.

Valtakirjalla ei voi olla edustettuna. Kaikki ne asiat, joista eivät nämä säännöt toisin määrää ratkaistaan avoimella äänestyksellä, mikäli lippuäänestystä ei vaadita ja yksinkertaisella äänten enemmistöllä.

Äänten mennessä tasan ratkaisee vaaleissa ja lippuäänestyksissä arpa, muissa asioissa puheenjohtajan mielipide.

Kokouksessa kahvitarjoilu, tervetuloa!


Shelttilenkit Oulussa

Kesällä (1.6.-31.8.) lenkkeillään keskiviikkoisin klo 18.00 ja muulloin (1.9.-30.5.) sunnuntaisin klo 12.00.

Shelttilenkit lähtee 23.1.-30.4. välisenä aikana entisen Tahkokankaan palvelukeskuksen parkkipaikalta.

Ajo-ohje: Pohjoisesta päin tultaessa poikkimaantieltä käännytään Kiilakiventielle, jota ajetaan n. 1,3 km ja käännytään vasemmalle Tahkokangas -kyltin kohdalta. Kääntymisen jälkeen parkkipaikka on tien vasemmalla puolen. Etelästä päin tultaessa Palokankaantieltä käännytään Kiilakiventielle ja ajetaan n. 500 m ja käännytään oikealle.  

Muulloin paikkana toimii Haukkukeidas, Hiirosessa. Ajo-ohjeen löydät Oulun Koirakerhon nettisivuilta.

Shelttilenkki kestää noin tunnin.

Tervetuloa mukaan!